• by:
  • 7 April 2022
  • Category:

Acné


Wat is acné? En wat kan je er aan doen?

Acné is een huidaandoening die meestal tijdens de pubertijd ontstaat. In de pubertijd is er meer talgproductie, meer verhoorning en afschilfering van cellen en ontstekingen door bacteriën. Maar ook op latere leeftijd kan je last krijgen van acné.

Kenmerken van acné:
- vette huid
- comedonen (mee-eters)
- rode huid
- verstoorde talgproductie
- pukkels en puistjes
- ontstekingen

Om acné onder controle te krijgen zijn aangepaste producten belangrijk. Het is heel belangrijk om de huid niet compleet uit te drogen want dat creëert een tegenreactie van de huid onder de vorm van een verhoogde talgproductie en zo raken we in een vicieuze cirkel.

Het juiste behandelplan bestaat dus uit een combinatie van het gebruik van goede producten en een behandeling op maat.

Als je in de salon komt voor een acnébehandeling, maken we een behandelplan. We maken onder andere gebruik van LOOkX behandelingen, LED therapie en IPL.

Een LOOkX acnébehandeling bestaat uit een oppervlakte reiniging, dieptereiniging en fruitzuurpeeling. Deze fruitzuurpeeling verwijdert dode huidcellen, vermindert comedonen en grove poriën en egaliseert de huid. De peeling werkt tot in de onderste huidlagen. Daarna worden comedonen en puistjes verwijdert op een manier zodat er geen littekens ontstaan, vervolgens krijg je een masker aangepast op je huidtype. Als afsluiting brengen we een serum en dagverzorging aan.

LED therapie maakt gebruik van specifieke golflengtes van laag energetisch licht om deze cellen opnieuw op te laden, ze geven energie om sneller te genezen. Het werkt onder andere hydraterend, ontstekingsremmend, wondhelend, bacteriedodend, kalmerend en normaliseert verhoorning. Hierdoor komt de acné tot rust en verbetert de huidstructuur.
 
De behandeling met IPL maakt gebruik van dubbele lampen die bestaande acne-gerelateerde ontstekingen genezen, terwijl ze ook acne-veroorzakende bacteriën vernietigen om toekomstige puistjes te minimaliseren. Voor het beste resultaat wordt dit in een kuur gedaan.

Contact

SkinCare Sluis
Zuiddijkstraat 8,
4524 AR Sluis

Tel: 0629043173
mail@skincaresluis.nl

NL 8150.46.650.B01

Wettelijke zaken

Erkend lid van