• by:
  • 16 September 2022
  • Category:

IPL - permanente ontharing


Wil je van je ongewenste haren af? Ben je het scheren en harsen ook zo beu of die ingegroeide haartjes? Dan is permanente ontharing iets voor jou!

Om lichaamshaar permanent te verwijderen, maken wij gebruik van de IPL- smart pulse technologie. Ons toestel, de Venus Versa, verwijdert permanent en effectief lichaamshaar.

Wat is IPL?I
PL staat voor intens Pulsed Light. Dit is hoogenergetisch licht. Het IPL licht wordt geabsorbeerd door de melanine (kleur) van het haar. Het IPL licht met de juiste nanometers wordt omgezet in hitte, waardoor de haarfollikel vernietigd wordt. Binnen 2 tot 4 weken na de IPL behandeling zal het haar definitief uitvallen.
Omdat IPL licht wordt geabsorbeerd door melanine is deze behandeling niet geschikt in de zomer op de zongebruinde huid. De ideale tijd om te starten met IPL is in het najaar.

Haartjes bevinden zich in verschillende fases. Alleen bij haartjes die zich in de actieve groeifase bevinden, wordt het haarzakje bereikt. Hierdoor zijn meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen en de tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de te behandelen zone, het type beharing en het gewenste resultaat.

Ons IPL apparaat heeft een real time koelsysteem. De applicator meet 1000 keer per seconde de temperatuur en stuurt automatisch bij, waardoor de behandeling gevoelig, maar niet pijnlijk is.

Hoe gaan we te werk?
We starten met een intakegesprek waarbij de wensen, verwachtingen en behandelprotocol besproken worden. We bepalen het huid -en haartype om de juiste instellingen te bepalen voor de behandeling. Tijdens het intakegesprek geven we je informatie over de behandeling en geven we adviezen over de voor- en nazorg tijdens de periode dat je de behandelingen krijgt.
We maken tijdens de behandeling gebruik van een flitsgel, deze zorgt voor de geleiding van de warmte en zorgt ervoor dat het licht minimaal gereflecteerd wordt (verloren gaat).
Je krijgt een beschermende bril voor je ogen.
Er worden één of meerdere testshots gedaan om de reactie op de huid te beoordelen.

Contact

SkinCare Sluis
Zuiddijkstraat 8,
4524 AR Sluis

Tel: 0629043173
mail@skincaresluis.nl

NL 8150.46.650.B01

Wettelijke zaken

Erkend lid van