• by:
  • 21 September 2023
  • Category:

Pigmentvlekken


Oorzaken en behandelen van pigmentvlekken


Pigmentvlekken

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine genoemd. Deze opeenhopingen van pigment kunnen zichtbaar worden op de huid door donkere verkleuringen die ook wel pigmentvlekken worden genoemd.

Oorzaken van pigmentvlekken

Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld maakt de huid te veel melanine aan om zich te beschermen, daardoor ontstaan donkere vlekken en een ongelijkmatige teint.
Hormoonschommelingen kunnen ook een oorzaak zijn van pigmentvlekken. Door een teveel aan hormonen kan er hyperpigmentatie ontstaan, denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsmasker (melasma).
Ontstekingen en wondjes kunnen invloed hebben op het ontwikkelen van pigmentvlekken door beschadiging van de huidcellen.

Behandelingen van hyperpigmentatie

Huidveroudering en pigmentvlekken gaan vaak hand-in-hand als we bijvoorbeeld over huidverbetering spreken.

Bij SkinCare Sluis beschikken we over verschillende technieken en behandelingen zodat we maatwerk kunnen leveren om het pigment aan te pakken. Na het zien van je pigment tijdens de huidanalyse, bekijken wij welke behandelingen het meest passend zijn voor de gerichte aanpak van jouw pigmentvlekken. Onderstaand vind je een aantal van onze mogelijkheden.

Venus Versa IPL behandeling

De effectiviteit en de veiligheid van de IPL-behandelingen is door de jaren heen bewezen en wordt door wetenschappers en internationaal vooraanstaande huidklinieken erkend. Door het grote oppervlak van de behandelkop, koelingssysteem én het korte flitsinterval kan met de Venus Versa in vergelijking met andere IPL-methoden sneller en comfortabeler behandeld worden. De behandelingen met de IPL-methode zijn door de uitmuntende koeling van het systeem nagenoeg pijnloos.

Het IPL-licht wordt in de huid geabsorbeerd, waardoor pigmentvlekken aangepakt kunnen worden. Bij pigmentvlekken doordringt de lichtbundel in de huid en deze wordt door het pigment/melanine in de pigmentvlek opgenomen. Door deze opname wordt het pigment afgebroken. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op.

Nanopore microneedling behandeling

Met de Nanopore bieden wij een revolutionaire microneedling techniek aan, anders dan bij klassiekere apparaten. Door het gebruik van fijne, roterende naaldjes worden tot 1500 microkanaaltjes per seconde in de huid gemaakt. Dit laat toe om een cocktail op maat, met professionele serums, dieper in de huid te brengen voor de effectieve behandeling van pigmentstoornissen (maar ook rimpels, (acné) littekens, striemen, grove poriën en verslapping).

Peeling

Wij werken met Mediderma Ferulac peel. Deze is zeer doeltreffend voor de aanpak van fotoveroudering, hyperpigmentatie en zonnevlekken. Deze peel maakt gebruik van het nanosoompeelingsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de werkstoffen in hun zuiverste vorm diep in de huid kunnen doordringen. De werkstoffen werken waar het nodig is, worden langere tijd vrijgegeven en geven bijna geen agressie op de huid.

Ferulazuur wordt gekenmerkt door zijn antioxiderende eigenschappen door de huid te beschermen tegen de agressies veroorzaakt door vrije radicalen, de werking ervan te remmen en te neutraliseren, en de effecten van vitamine C en E te versterken. Het minimaliseert de schade veroorzaakt door de zon.

 

 

 

 

 

 

Contact

SkinCare Sluis
Zuiddijkstraat 8,
4524 AR Sluis

Tel: 0629043173
mail@skincaresluis.nl

NL 8150.46.650.B01

Wettelijke zaken

Erkend lid van